Fitur panggunaan minyak pikeun perawatan kulit wajah

Teu seueur jalma terang yén minyak alami polah magis dina kulit. Aranjeunna sanggup meredih peradangan, kagaringan, flaking, sagala rupa ruam, kaduruk. Aranjeunna sanggup ngajaga épidermis tina pangaruh lingkungan anu agrésip, ningkatkeun élastisitas sareng ningkatkeun penampilan. Masing-masing minyak ngagaduhan komposisi anu unik, mangrupikeun gudang zat anu berguna sareng pangaruhna béda dina kulit. Éta dipaké dina bentuk murni atanapi salaku bagian tina masker, krim, losion sareng sérum.

Minyak anu dianggo pikeun peremajaan wajah

Sagala minyak kosmetik pikeun ngahirupkeun deui kulit wajah sareng awak diala tina tangkal, pepelakan, buah, siki, siki, pucuk ngora ku cara diteken tiis, akibatna aranjeunna nahan sadaya sipat penyembuhan. Produk hypoallergenic sacara praktis henteu nyababkeun réaksi bahkan saatos dianggo berkepanjangan, sareng konsistén anu pikaresepeun, gancang diserep ngabantosan kulit anu anom salami mangtaun-taun.

Mangpaat minyak dina kulit

Seks anu adil parantos nganggo minyak alami mangabad-abad. Salami waktos anu lami, sipat penyembuhanna parantos ditaliti sacara taliti. Inténsitas pangaruh positip ditangtukeun ku zat-zat anu ngawangun produk.

  1. Fosfolipid - nguatkeun pertahanan, ngajagi tina épék bahaya lingkungan.
  2. Mikroélemen (kalium, kalsium, fosfor, beusi) - ngeusian kurangna nutrisi dina dermis.
  3. Vitamin A, B , , C, F - ngagancangkeun régenerasi sél, promosikeun pembaharuan na.
  4. Phytosterols - nyegah munculna pigmén, bahkan kaluar warna kulit, ningkatkeun kulit.
  5. Macronutrients - ningkatkeun prosés metabolisme.

Konsentrasi minyak ngaleungitkeun sababaraha masalah sareng pangaruh positif dina kulit raray:

  • ningkatkeun sirkulasi getih;
  • ngarangsang produksi kolagén;
  • ngaleungitkeun kagaringan, jenuh ku beueus;
  • ngalancarkeun kerut sareng nyegah pembentukan anu énggal;
  • ngajagi tina paparan UV anu agrésif.

Penting pikeun terang! Minyak anti-kekerotan sareng kulit réjuvenasi kulit langkung saé kalayan masalah anu patali sareng umur tibatan seueur produk anu propésional. Kusabab komposisi alamiah, aranjeunna lembut dina kulit, sareng harga anu murah sareng konsumsi anu rendah narik jinis anu adil.

Kamungkinan kontérapikasi sareng épék samping

Pangaruh kosmétik sareng penyembuhanana atra pisan ku para ahli nyarankeun sacara berkala ngagunakeun minyak pikeun nyéhatkeun sareng mulangkeun kulit. Tapi kelimpahan asam lemak tiasa ngajantenkeun produk ieu lumayan ngabahayakeun dina sababaraha kaayaan. Ku alatan éta, sateuacan ngamimitian nganggo, disarankeun anjeun wawuh sareng kontéksipikasi:

  • jinis kulit berminyak sareng bermasalah;
  • implan raray;
  • prosés peradangan;
  • kasabaran individu kana komponén produk.
minyak pangsaéna pikeun kulit

Nalika nganggo produk alami, dosis anu disarankeun kedah leres-leres dititenan. Upami teu kitu, épék sampeu bisa dikembangkeun.

  1. Saluran pencernaan anu kesel - lieur, utah, diare atanapi kabebeng, keram beuteung.
  2. Réaksi alérgi - lieur, sesah ngarénghap, peurih, tachycardia, edema Quincke (ngabareuhan raray, pharynx).
  3. Intoxication - kalemahan, kakurangan napas, jarang - lumpuh.

Tip! Pikeun nyingkahan kaayaan bahaya, perlu diuji minyak ku nerapkeun sakedik kana pigeulang. Upami saatos sajam teu aya parobihan dina kulit, maka produkna tiasa aman dianggo.

Saran umum pikeun digunakeun

Ekstrak minyak boga pangaruh hébat kana nada kulit. Aya seueur cara pikeun ngagunakeunana pikeun pameunteu, tapi anu pang populerna nyaéta ieu.

  1. Anggo dina nanaon.
  2. Pengayaan kosmétik.
  3. Ditambahkeun kana komposisi masker anu ngandung nutrisi sareng rejuvenasi.
  4. kongkolak panon.
  5. Analog produk pijet konvensional.

Penting pikeun terang! Henteu sadayana minyak kosmetik saé dina bentuk murni; dina sababaraha kaayaan, anjeun tiasa kénging kaduruk épidermis tibatan réjuvenasi. Tapi pikeun nguntungkeun, penting pikeun milih produk anu dicét tiis anu ngagaduhan Sértipikat Kelas Biasa.

Ihtisar minyak anu paling épéktip

Sacara praktis unggal tangkal, pepelakan, kembang, buah diperes tina minyak anu aya gunana pikeun nyegerkeun kulit beungeut: siki wortel, geranium, cendana, alpukat, kacang koko. Teu mungkin pikeun masihan leuwih sering dipake tinimbang hiji produk, sabab pangaruhna béda pikeun masing-masing jinis kulit. Supados teu lepat sareng pilihan, anjeun kedah terang kaunggulanana, sareng nangtoskeun minyak anu pangsaéna pikeun meremangkeun kulit wajah.

Jojoba. Keunikan sareng nilai minyak unik kusabab komposisi kimia na anu euyeub. Tapi komponén utami nyaéta asam lemak eicosenic, anu sacara efektif ngalancurkeun kerut sareng lipatan dina raray sareng sakitar panon. Produk kasebut langsung nyerep, sampurna moisturize kulit, malikkeun élastisitas jeung freshness.

jinis minyak pikeun kulit

Kacang koko. Mentega kakao rai nguntungkeun pikeun peremajaan sareng diaku salaku sumber kaéndahan kulit sareng kaséhatan. Éta ngandung vitamin, asam lemak, tanin, anu ngamajukeun pembaruan sél sareng nyegah prosés sepuh. Produk cocog pikeun perawatan sapopoé sareng tiasa janten alternatif anu hadé pikeun krim anu ngandung gisi. Éta lebur langsung dina kulit sareng langsung nyerep, ngajantenkeun idéal pikeun dianggo khususna sateuacan bobo.

Kalapa. Minyak dianggap produk perawatan idéal pikeun kulit garing sareng flaky. Éta sampurna ngandung gisi, normalize prosés métabolik, sareng nyayogikeun panyalindungan tina sinar UV. Pilem anu ngabentuk dina permukaan dermis ngabantosan kanggo ngajaga kalembaban, sahingga ningkatkeun turgor sareng élastisitas. Ieu nyegah kisut sareng jaringan sagging.

Laut buckthorn. Minyak ngagaduhan komposisi anu berharga sareng sampurna mastikeun régenerasi jaringan dina tingkat sélulér, ngalambatkeun prosés sepuh, nyegerkeun, ningkatkeun turgor kulit anu kendur. Éta henteu dianggo dina bentuk murni, tapi ditambihan kana krim anu diperyogikeun pikeun perawatan sadidinten.

Topeng dumasar minyak

Topéng raray mangrupikeun kasaéan nyata pikeun awéwé tina sagala umur. Campuran multikomponén anu kentel ieu, dirancang pikeun perawatan kulit rai anu intensif, tiasa ngarengsekeun sajumlah tugas anu luar biasa - pelembab, nutrisi, garing, ketang, nada, peremajaan. Diantarana aya produk dumasar kana minyak alami anu ngandung sajumlah macem zat anu berguna anu diperyogikeun pikeun kulit anu ngora sareng anu tos sepuh. Dina upaya tetep seger sareng pikaresepeun, awéwé nyobian mésér produk propésional, tapi seueur diantarana resep nyiapkeun formulasi anti sepuh di bumi.

Siap damel produk kosmetik

Supados teu lieur ku seueur produk di toko kosmétik, anjeun kedah membiasakan diri ku cara anu paling épéktip sateuacanna. Anjeun tiasa milarian terang ngeunaan kualitas sareng biayana dina forum, numutkeun ulasan pelanggan, ogé koméntar ti para ahli profesional.

Resep buatan sendiri

Dumasar kana minyak alami, anjeun tiasa nyiapkeun seueur resep anu berguna pikeun peremajaan kulit. Ieu krim, sérum, losion. Tapi anu paling populér nyaéta sagala rupa topéng sareng aplikasi. Pabrikan modéren nawiskeun

Campur topéng pikeun épék angkat. Pikeun nyiapkeunana, ngagabungkeun caraway sareng minyak zaitun anu dicandak dina séndok. Tambihkeun 4 tetes rosemary, dua - basil, sareng tilu masing bergamot sareng juniper. Campuran anu dihasilkeun kedah dipanaskeun dina cai mandi, teras diterapkeun kana kulit anu parantos diberesihan salami satengah jam. Henteu disarankeun ngumbah résidu; anjeun kedah hampang blot kalayan serbet. Pangaruhna tiasa dihontal kalayan biasa dianggo 2-3 kali saminggu, silih ganti ku masker tina puree buah.

Anti sepuh losion. Ngagabungkeun 5 tetes aduk cendana - geranium sareng tilu puluh tetes minyak almond amis. Tuang komposisi kana botol kaca poék sareng simpen dina tempat anu tiis (tapi henteu dina kulkas). Anggo netes.

Masker kedap. Campur sénsok tuang tina buckthorn laut sareng minyak koko, ogé minyak linseed, bari nambihan 5 tetes larutan tocopherol. Laun nambah oatmeal kana massa cair dugi konsistensi krim haseum kandel diala. Larapkeun salami satengah jam, bilas ku cai haneut.

Alat angkat. Éncérkeun séndok liat kosmetik bodas nganggo cai sakedik. Ngalembereh mentega koko, ngagabungkeun sareng 10 tetes jeruk nipis sareng produk anu tos disiapkeun sateuacanna. Anjeun tiasa nganggo topéng dua kali saminggu, tetep dina raheut anjeun henteu langkung ti saparapat jam.

Pendapat para ahli sareng tanggepan awéwé

Numutkeun ka ahli kosmétik, mentega koko, buckthorn laut, zaitun, jinten sareng sajumlah pepelakan sareng buah-buahan anu sanés tiasa dianggo, kumargi éta mangrupikeun cara anu épéktip pikeun ngégél sareng nyegerkeun kulit wajah. Nanging, anjeun ngan ukur kedah mésér produk anu kabuktosan anu aya dina botol kaca poék leutik.

Tip! Para ahli henteu nyarankeun nyampur langkung ti tujuh jinis berturut, sabab pangaruh anu nguntungkeun moal kajantenan dina hal ieu, sareng munculna akibat anu henteu pikaresepeun tiasa diarepkeun. Éta ogé henteu mamatahan nganggo ekstrak minyak nalika kakandungan sareng lactation.

Seueur ulasan ngeunaan awéwé anu nganggo kakao, almond, sea buckthorn, sareng minyak taneman sanés anu paling positip. Réspon négatip biasana ditingalkeun ku anu ngamimitian ngagunakeun produk tanpa tés sensitipitas awal.

Kacindekan

Produk miara dumasar kana minyak alami henteu ngan ukur gaganti pikaresepeun pikeun produk profesional anu mahal. Aranjeunna sampurna rejuvenate, ngaleungitkeun kisut sareng tanda-tanda robahan anu patali umur. Cara anu leres pikeun nonoman sareng pikaresepeun nyaéta perawatan kulit anu leres sareng rutin.

07.10.2020